Samsung integreert Smart Home portfolie met smartphone en tablets

Samsung kondigt vandaag een uitbreiding van het Smart Home portfolio aan. De nieuwe producten en diensten zijn ontworpen om het dagelijks leven gemakkelijker te maken. Zo zorgt Smart Home voor verhoogde veiligheid, lager energieverbruik en locatiebepaling binnen- en buitenshuis. Met Smart Home toont Samsung nu al de mogelijkheden van huizen in de toekomst.

“Samsung Smart Home heeft gebruiksgemak als uitgangspunt. Met deze uitbreiding van het Smart Home portfolio is de dienst ideaal voor ieder modern huishouden. Met elektrische sloten, IP-camera’s en slimme stopcontacten combineert Samsung zijn hele productportfolio om een complete oplossing te bieden”, zegt Rob de Klijn, Country Director Huishoudelijke Apparaten van Samsung Nederland.
Samsung Smart Home – Een slimmere manier van leven
Met Samsungs veiligheidsoplossingen kunnen gebruikers hun huis beveiligen door elektrische sloten en IP-camera’s, zodat zij op afstand kunnen bekijken wie er in en uit hun huis gaat. Wordt het slot geopend terwijl de gebruiker niet thuis is, dan ontvangt hij een melding op zijn smartphone. In de app is vervolgens te controleren of gezinsleden veilig zijn thuisgekomen.

Energieverbruik is top-of-mind bij veel consumenten. Samsung Smart Home houdt het energieverbruik in de gaten en geeft een beeld van de kosten bij het verwachte verbruik. Het is ook mogelijk om een maandelijks maximum verbruik per apparaat toe te voegen, waarbij een melding verschijnt wanneer de limiet bijna is bereikt.

Nieuwe locatiebepalingsdiensten stellen apparaten in staat om automatisch aan te gaan wanneer iemand bijna thuis is. Zo gaan lampen automatisch aan als je bijna thuis bent, waardoor je nooit meer in het donker thuis komt.

Daarnaast creëert Smart Home nog meer gemak in huis. Met spraakherkenning via S Voice in de Galaxy en Gear-devices zijn je airco, robotstofzuiger en Smart LED-lampen te bedienen. Veel spraakopdrachten zijn ingeladen, zodat je specifieke opdrachten kunt geven aan verschillende apparaten. Samsung is van plan om de mogelijkheden van Smart Home naast hun eigen producten ook aan producten van andere fabrikanten te koppelen.

Open Smart Home ecosysteem
Samsung loopt voorop om Smart Home en the ‘Internet of Things’ tot werkelijkheid te laten worden. In juli 2014 speelden Samsung en Intel een grote rol bij de lancering van het Open Interconnect Consortium, waar industriestandaarden voor connectiviteit van slimme huishoudens wordt ontworpen.

Door: persbericht

Om versnelde groei van Samsung Smart Home te garanderen, maakt Samsung later dit jaar de Smart Home SDK beschikbaar. Hiermee krijgen partners en derde partijen de kans om hardware voor Samsung Smart Home te ontwikkelen.

Daarnaast heeft Samsung SmartThings overgenomen. SmartThings is de ontwikkelaar van het grootste open platform voor slimme huishoudens en Internet of Things voor consumenten. Met de mogelijkheden van Samsung, blijft SmartThings haar open ecosysteem ontwikkelen. Ook stelt Samsung zijn producten open voor het platform van SmartThings. Meer details hierover worden gedeeld tijdens de Samsung Developer Conference van 11 tot 13 november a.s. in San Francisco.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel