Samsung en Google komen met nieuwe smartwatches

Op het gebied van smartwatches gaat erop korte termijn heel veel gebeuren. HTC, ZTE en Huawei komen met op korte termijn met hun slimme horloges en Samsung kondigt nieuwe modellen aan vooruitlopend op de MWC in Barcelona. Volgens berichten uit Amerika komt Google al in maart met de aankondiging van hun Nexus smartwatch en later dit jaar wellicht Apple met hun iWatch.

De Google Nexus smartwatch zou gemaakt gaan worden door LG, die ook al de Nexus smartphone voor Google produceert. Natuurlijk gaat het Nexus slimme horloge op Android draaien. Meer specifiek krijgt Google Now – de persoonlijke assistent van Google – een centrale rol op het horloge. Hoewel aangekondigd in maart, komt de Nexus pas in juni op zijn vroegst op de markt.

Samsung heeft het ontwerp van hun Gear smartwatches aangepast. De nieuwe generatie horloges zijn dunner en lichter dan het origineel en krijgen een nieuwe operating systeem: Tizen. Vandaar dat de nieuwe horloges vanaf nu Samsung Gear (Galaxy staat voor Android) 2 gaan heten.

De Samsung Gear 2 komt in drie kleuren: Zwart (houtskool), bruin en oranje. Het scherm is gelijk gebleven en is een AMOLED 1,63” display met een resolutie van 320 * 320. De snelheid van de processor is opgevoerd van 800 Mhz naar 1 GHz. Het interne geheugen blijft 4 GB. De accu is verkleind van 315 mAh naar een magere 300 mAh. En dat is verontrustend omdat een van de meest gehoorde klachten over de Galaxy Gear was dat je het horloge veel te vaak moet opladen. Wellicht is Samsungs eigen os Tizen energie-efficiënter dan Android. Het smartwatch wordt standaard uitgerust met onder andere een hartslagmeter en stappenteller en krijgt een infrarood-poort om als
afstandsbediening te dienen. De camera blijft 2 MP.

Op hetzelfde moment komt Samsung ook met de Gear 2 Neo. Dit horloge is nog lichter – 55 gram tegenover 79 gram van de Gear 2 – omdat het geen camera heeft. Beide modellen zijn IP67 stof- en spatwater gecertificeerd en beschikbaar vanaf april dit jaar. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel