Qualcomm komt met eigen smartwatch de Toq

Wij kennen het Amerikaanse bedrijf Qualcomm vooral vanwege de processoren, die in heel veel smartphones worden gebruikt. Hun snapdragon CPUs vind je vooral in het hoogste segment mobiele telefoons terug. Vandaag komt Qualcomm met het bericht dat zij vanaf 2 december zelf een smartwatch, Toq genaamd, gaan verkopen. Prijs US$ 350 (€ 259).

De Toq communiceert via bluetooth met Android telefoons. Wel moet dan eerst een speciale app geïnstalleerd worden vanuit Google's Play Store. Het horloge heeft geen knoppen en fungeert alleen als boodschapper. Meldingen die je normaal op je toestel krijgt - nieuwe mail, binnenkomend telefoongesprek, SMS, WhatsApp - verschijnen nu ook op je smartwatch. Uniek wordt het scherm dat gebruikt maakt van Qualcomm's eigen energiearme technologie Mirasol. Grote voordeel hiervan is dat je het horloge niet al te vaak hoeft op te laden.

De smartwatch draait op een heel simpel operating systeem van Qualcomm zelf en niet, zoals de horloges van Samsung en Sony, op Android. Qualcomm gaat de Toq direct online aan eindgebruikers verkopen. Doel lijkt te zijn om vooral hun nieuwe schermtechnologie te promoten en niet zozeer de verkoop van het horloge zelf.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel