Polar Loop activity tracker meer kleuren en extra Android functionaliteit

Polar, wereldmarktleider en pionier op het gebied van hartslagmeting en trainingstechnologie, kondigt twee nieuwe kleuren aan van de Polar Loop activity tracker: Misty Blue en Blackcurrant. Eerder voegde Polar al nieuwe functies toe aan de stijlvolle armband die je dagelijkse activiteit, je lichaamsbeweging en slaapkwaliteit registreert. Tevens werd de ondersteunende Polar Flow app - voor het bekijken en analyseren van de activiteit en je slaappatroon – beschikbaar voor diverse Android smartphones.

Na zijn lancering in oktober 2013 in de Verenigde Staten groeide de Polar Loop uit tot één van de meest gezochte nieuwe producten door de consument die bewust omgaat met zijn gezondheid en welzijn. Het eenvoudige gebruik en de slimme feedback zorgden snel voor de nodige belangstelling bij de consument die graag ieder aspect van zijn activiteiten gedurende de dag volgt. Polar Loop registreert alle fysieke activiteit vanaf het ontwaken, telt het aantal stappen en het calorieverbruik terwijl ’s nachts de slaapkwaliteit wordt gemeten. Gebruikers ervaren als één van de meest waardevolle functies de tips over hoe je je dagelijkse doelstellingen kan behalen. In combinatie met een Polar H6 of H7 Bluetooth Smart hartslagsensor overtreft de Polar Loop andere activity trackers door de weergave van de hartslag op het LED display. De waterdichte Polar Loop meet bovendien ook je activiteit tijdens het zwemmen en geeft de tijd weer.

Na de succesvolle lancering in zwart is de Polar Loop medio september ook verkrijgbaar in Misty Blue in helder, fris en sprankelend blauw, terwijl de kleur Blackcurrant een ingetogen gevoel van energie geeft, die echt tot leven komt wanneer het LED display aan staat. De Smokey Black versie blijft nog steeds een stijlvolle en klassieke keuze. In de toekomst wordt het assortiment nog verder uitgebreid met nieuwe aantrekkelijke productdesigns.

 “Polar Loop goes Android”
De Polar Loop is met steeds meer Android smartphones compatibel, die gebruik maken van Android 4.3 of hoger, en de lijst met compatibele toestellen wordt steeds verder uitgebreid. De Polar Flow app voor het bekijken en analyseren van je activiteit en slaappatroon kan gratis via Google Play of de Apple App Store gedownload worden. Een lijst met compatibele smartphones is te vinden op polar.com.

Nieuwe functies
De afgelopen periode zijn verschillende, verbeterde functies aan de Polar Loop en de Polar Flow app en webservice toegevoegd, die voor diegenen die het product eerder hebben gekocht online te updaten zijn. Zo geeft de Polar Flow mobiele app en webservice een dieper inzicht je slaapgewoonten en maakt de Polar Loop nu onderscheid tussen een rustgevende en een onrustige slaap. De gebruiker is dus in staat om snel te zien of veranderingen in het dagelijks leven invloed hebben op zijn of haar slaappatroon. Een andere nieuwe functie is dat de Polar Loop ook het aantal afgelegde (kilo)meters per dag registreert.

Naast de tips die je gedurende de dag krijgt om je dagelijkse persoonlijke activiteitsdoelstelling te bereiken, ontvang je als gebruiker ook een melding wanneer je te lang inactief bent. Tot nu toe ontving de gebruiker die melding via zijn smartphone, maar deze inactiviteitswaarschuwing verschijnt nu ook op het LED display van de activity tracker. Dit is uiteindelijk één van de belangrijkste functies van de activity tracker: de gebruiker aanmoedigen om korte pauzes te nemen en op te staan en de benen te bewegen. Dit is zeer belangrijk voor de gezondheid.

Prijzen en beschikbaarheid
De twee nieuwe kleurversies van de Polar Loop zijn medio september verkrijgbaar in de winkel voor een verkoopadviesprijs van € 99,95. Voor wie extra begeleiding wenst tijdens zijn of haar trainingssessies is er ook een blauwe Polar H7 Bluetooth Smart hartslagsensor die perfect past bij de Polar Loop Misty Blue. Daarnaast is de H7 hartslagsensor ook verkrijgbaar in het zwart en roze. De H7 kan ook in combinatie met de Polar Beat trainingsapp voor de smartphone gebruikt worden voor ultieme trainingsbegeleiding tijdens elke sport. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel