Polar introduceert M400 met GPS en activity tracker

Polar, de pionier op het gebied van hartslagmeting en sport wearables, kondigt  haar nieuwste GPS-sporthorloge aan. De nieuwe Polar M400, met ingebouwde GPS en activity tracker, is ontwikkeld voor mensen die een actief leven leiden en veel buiten trainen. Het is de perfecte trainingspartner voor urban en trail runners die hun grenzen willen verleggen en van een uitdaging houden.

De M400 combineert het beste van GPS en 24/7 activiteitsmeting met geavanceerde sporttechnologie met behulp van Bluetooth Smart. Met zijn lichte, compacte design en moderne look geeft hij stijl aan elke outfit, tijdens en buiten trainingssessies. Hij is verkrijgbaar in het wit en zwart en past bij zowel heren als dames. De M400 is volledig waterbestendig, en met zijn hoge resolutie en hoog contrast display is hij ideaal voor outdoor trainingen, in alle weersomstandigheden.

24/7 activiteitsmeting 
De M400 helpt je het effect van je dagelijkse keuzes te begrijpen en laat je zien hoe elke kleine verandering het verschil kan maken. Hij houdt 24/7 je dagelijkse activiteit en je slaapduur- en kwaliteit in de gaten. Naast het bijhouden van de afgelegde afstand, verbrande calorieën, het aantal stappen en de status van het behalen van je activiteitendoel, waarschuwt hij je ook wanneer het tijd is om te staan en te bewegen om langere periodes van inactiviteit te onderbreken. Op het display van de M400 zie je een activiteitsbalk, die gedurende de dag vol loopt en aangeeft hoe ver je verwijderd bent van het behalen van je dagelijkse doel.

Meest nauwkeurige hartslagmeting en unieke hartslagfuncties 
De M400 registreert je snelheid, tempo, afstand, route en hoogte met de ingebouwde GPS-ontvanger.  Naast deze gegevens en de uitgebreide activity tracking mogelijkheden, heeft de Polar M400 vele unieke Smart Coaching hartslagfuncties om je training te verbeteren en doelen te behalen.

Uitsluitend door het dragen van de Polar H7 Bluetooth Smart hartslagsensor wordt geen hartslag gemist, maar met de kennis van Polar ontvang je tevens unieke begeleiding die je helpt je conditie te bepalen, overbelasting te voorkomen en je nauwkeurig te begeleiden om je vooraf ingestelde doel te behalen. Polar begrijpt als geen ander hoe belangrijk trainingscomfort is en daarom is de H7 voorzien van een soepele, comfortabele borstband van textiel, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Op basis van je hartslaggegevens begeleidt de M400 je om je doelen, die je vooraf hebt ingesteld, te behalen. Hij laat je weten wanneer je moet versnellen of wanneer je het rustiger aan moet doen. Aan het einde van elke trainingssessie toont hij het effect van je training, zodat je weet wat je hebt bereikt en wat voor effect je training op je lichaam heeft gehad. Ook kun je gerust nieuwe routes proberen: met de Back-to-Start functie brengt hij je altijd weer terug naar huis via de kortst mogelijke route.

Verbeter persoonlijke records 
De M400 houdt je persoonlijke records bij en laat weten wanneer je een record hebt verbroken. Zo daag je jezelf continu uit en blijf je gemotiveerd. Ook beschikt de M400 over een eindtijdvoorspelling en voorspelt hij tijdens je run de verwachte eindtijd op basis van je snelheid/tempo. Hardlopers zullen blij zijn met de Running Index functie. Deze functie berekent hoe je loopprestatie zich ontwikkelt na verloop van tijd op basis van je hartslag en snelheid.

Gratis mobiele app en webservice 
Alle trainingsgegevens worden automatisch en draadloos gesynchroniseerd - via Bluetooth Smart - naar de mobiele app Polar Flow op je smartphone en de webservice Polar Flow, waar al je afgeronde en aankomende trainingen worden weergegeven in je trainingsdagboek. Met de Polar Flow app en webservice plan en analyseer je elk detail van je dagelijkse activiteit, je slaappatroon en je training. Deze fraai vormgegeven, online tool helpt je een beter inzicht in je dagelijkse activiteit en trainingsprestaties te krijgen.

Op Polar Flow webservice stel je doelen in, voor elke sport die je doet, en deze synchroniseer je naar de M400. Er wordt automatisch een trainingsprogramma voor je gemaakt. De M400 begeleidt je tijdens de training en laat weten wanneer je moet versnellen of het rustig aan moet doen om je doel te behalen. Ook kun je je training opnieuw beleven met de nieuwe video-functie: Polar Flow maakt van elke training een fraai vormgegeven video, zodat je je training keer op keer opnieuw kunt beleven! Je training en route deel je in de Polar Flow community of op diverse Social Media kanalen.

De Polar M400 is medio oktober 2014 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 159,95 of € 199,95 inclusief de H7 Bluetooth Smart hartslagsensor.

Positionering
Met de M400 biedt Polar een high-tech GPS-sporthorloge die de verwachting van de consument in deze prijsklasse volledig zal overtreffen. Polar biedt met de M400, ten opzichte van concurrentie, de beste prijs-kwaliteitverhouding in de categorie GPS-sporthorloges, aangevuld met geavanceerde trainingsfuncties, een stijlvol en sportief design, samen met vele mogelijkheden om je dagelijkse activiteit en slaappatroon 24/7 in de gaten te houden. De M400 is met de Polar Flow mobiele app voor je smartphone en de fraai vormgegeven Flow webservice een zeer gebruiksvriendelijk trainingssysteem, voor optimale motivatie en het behalen van je doelen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel