Pebble Time: de smartwatch die weet hoe je dag eruit ziet

Pebble, de eerste echte smartwatch, komt met een gloednieuw horloge: Pebble Time. En dit via hetzelfde platform dat drie jaar geleden de wereldwijde lancering van Pebble-smartwatches mogelijk maakte: Kickstarter. Elk aspect van de Pebble Time  – van zijn technologie tot de geheel vernieuwde software-interface – is zorgvuldig ontworpen voor een naadloze toepassing in je leven. De lancering van Pebble Time mogelijk maken? Dat kan via crowdfunding op Kickstarter.

 

 

Nieuwe mogelijkheden en nieuwe hardware; de accuduur blijft gelijk

Pebble Time heeft een revolutionair nieuw e-paper-kleurenscherm. Hierdoor ziet alles er verbluffend mooi uit, is de tijd altijd in beeld en is het scherm ook buiten in de zon goed afleesbaar. Vergeleken met een lcd- of oled-scherm, is het energieverbruik minimaal, waardoor de batterij van Pebble Time tot zeven dagen meegaat.

Pebble Time beschikt nu ook over een microfoon, zodat je eenvoudig een gesproken bericht verstuurt of voor jezelf een reminder opneemt. Dankzij de nieuwste technologie is hij volledig bestand tegen water. Dus trek je baantjes en spring op je surfplank met de Pebble Time gewoon om je pols.

Pebble Time is twintig procent dunner dan de originele Pebble. Het ergonomisch-gebogen ontwerp zit comfortabel om iedere pols. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. De polsband heeft een quick-release-mechanisme waarmee het personaliseren van je Pebble eenvoudiger is dan ooit. Pebble Time heeft ook een slimme poort, wat hardwareontwikkelaars in staat stelt eenvoudig extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen.

Net als andere Pebble-smartwatches, is Pebble Time ontworpen om perfect samen te werken met zowel iPhones als Android-smartphones. Pebble Time werkt met iPhone 4s en nieuwere iPhones, die draaien op iOS 8. Ook alle Android 4.0+-telefoons van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG, Google, Motorola, Xiaomi en meer werken met Pebble Time. 

Met de nieuwe timeline-interface bereik je meer gedurende de dag

Bij het bouwen van een modern horloge ligt de focus net zoveel op de software als op de hardware. Pebble Time introduceert daarom ook een nieuwe versie van het Pebble-besturingssysteem dat relevante informatie op chronologische wijze ordent. Denk hierbij aan notificaties, het weer, nieuws, reisinformatie en reminders. Met één klik zie je wat er die dag staat te gebeuren. Bijvoorbeeld hoe laat je de kinderen moet ophalen, of hoe laat vanavond je favoriete film begint. Pebble Time helpt je ook dingen terug te halen: scroll terug door mail, zoek naar het bericht dat je eerder miste en check hoeveel stappen je zette, of de score van de wedstrijd gisteren. En je ziet in een oogopslag  wat voor weer het wordt, of wat je aandelen doen zonder daarvoor een app te hoeven openen.

Pebble Time is geschikt voor gebruik van alle bestaande 6.500-plus Pebble-apps en -wijzerplaten. Het horloge laat je informatie zien op het voor jou meest relevante moment en zorgt er bovendien voor dat je snel kunt reageren. Pebble werkt samen met ESPN, Jawbone, Misfit, Nu.nl, Pandora en andere bedrijven om je zo unieke ervaringen te bieden voor dit nieuwe besturingssysteem. Meer partners volgen snel. En zoals met alle Pebble-software is Pebble Time gebouwd op een open platform. Het introduceert veel nieuwe API’s en tools voor ontwikkelaars. 

Blijf in contact met de Pebble-community

“Pebble kwam drie jaar geleden tot leven dankzij 69.000 crowdfunders en mensen die onze visie ondersteunden. En we hadden geen betere manier kunnen bedenken om onze nieuwe horloges met de wereld te delen”, zegt Eric Migicovsky, CEO van Pebble. “Met Pebble Time introduceren we compleet nieuwe hardware en vernieuwde software, en behouden we alles wat gebruikers zo waarderen aan Pebble.”

“Met Pebble’s eerste Kickstarter-campagne introduceerde het merk smartwatches op wereldwijde schaal. En met succes”, zegt Yancey Strickler, CEO van Kickstarter “We zijn erg verheugd dat Pebble terugkomt bij Kickstarter om hun nieuwste innovatie te delen. Als enthousiaste leden van de Pebble-community hebben we er hier bij Kickstarter veel zin in hun visie tot leven te brengen."

Pebble Time is leverbaar in drie kleuren voor $159, exclusief bij Kickstarter. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders. Later dit jaar is Pebble Time beschikbaar in de retail en online verkrijgbaar via www.getpebble.com en in winkels wereldwijd voor $199. In Nederland is Pebble Time naar verwachting rondom september in de retail verkrijgbaar.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel