Opzienbarend: meeste nieuwe smartwatches werken niet

Er lijkt een nieuwe hype aan te komen. Vooral in het derde kwartaal van dit jaar gaat de markt overstroomt worden met smartwatches en smartbands. De wearables gaan hun definitief hun plek in de markt veroveren. En de trend is ingezet met de release van Android Wear en de nieuwe smartwatches van Samsung en LG.

Eén van de grootste problemen voor de acceptatie van Android Wear is het feit dat Wear alleen maar werkt met smartphones, die een Android 4.3 of hogere versie hebben geïnstalleerd. En laten nu verreweg de meeste telefoons dus incompatibele zijn.

Natuurlijk stijgt het percentage Android 4.4 KitKat gebruikers de komende maanden snel maar hoger dan 20% gaat het niet worden. Dat betekent dat in het derde kwartaal slechts rond de 35% van alle Android toestellen geschikt is voor Android Wear. En dat is voor een algemene acceptatie te laag.

Daarnaast zijn de meeste smartwatches nog oerlelijk en wil je daar eigenlijk niet mee gezien worden. Wellicht gaat de ronde Motorola Moto 360 daar iets aan veranderen. En dan natuurlijk Apple. De iWatch gaat er zeker prachtig uitzien. De kans is vrijwel uitgesloten dat de iWatch ook met Android smartphones gaat werken. Dan maakt de Android versie helemaal niet uit.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel