O-Droid TV werkt super en is het Netflix alternatief

Netflix is enorm populair in Nederland. Voor een vast bedrag per maand - € 7,99 op dit moment nog - kun je overal onbeperkt tv-series en films kijken. Een groot nadeel van Netflix is natuurlijk wel dat je afhankelijk bent van het aanbod en de keuzes van Netflix. En juist voor ons land valt het aanbod best wel tegen.

Vanaf 3 juli is er een alternatief te koop: de O-Droid TV. Eigenlijk het best te omschrijven als een krachtige Android mediaspeler. De leverancier claimt dat je hiermee altijd de nieuwste films en tv-series, met Nederlandse ondertitels, kunt bekijken. Zonder maandelijks abonnement, geen reclame en voor een eenmalig bedrag van slechts € 139,95.

Het kloppend hart van de O-Droid TV is een quad-core Rockchip CPU, die draait op 1,8 GHz met 2 GB werkgeheugen. Deze processor wordt ondersteund door een speciale videochip die moeiteloos zelfs een resolutie van 2048 * 1536 aankan. En als je wilt ook 3D.

Maar hoe werkt dat nu dat onbeperkt films kijken? Op de O-Droid TV is standaard XBMC-software geïnstalleerd. Met deze app kun je eenvoudig de nieuwste films en Tv-series via internet naar je TV streamen. Gratis, onbeperkt en dit is volkomen legaal. Ook kun je natuurlijk films downloaden. De O-Droid TV heeft hiervoor zelfs 8 GB opslagruimte. Is dit niet genoeg dan is dit via SD-kaarten uit te breiden tot 32 GB. Of je gebruikt gewoon een USB-stick of een externe harde schijf, want de heeft 2 USB-poorten.

De O-Droid TV is complete mediaspeler, die draait op Android 4.2. Hierdoor heb je ook toegang tot de Google Play store waar nu meer dan 1 miljoen apps beschikbaar zijn. Daarnaast de eerder genoemde 2 USB-poorten, OTG mini USB, 3,5mm, WiFi, LAN, Bluetooth (hiermee kun je extern toetsenbord aansluiten), HDMI (inclusief verloopkabel van mini naar normaal) en zelfs een afstandsbediening.

Wij hebben de nieuwe O-Droid TV kort getest. Wat opvalt is hoe compleet uitgevoerd dit Netflix alternatief is. Voor € 139 krijg je eigenlijk een complete Android tablet maar dan zonder scherm, maar dan met veel meer uitbreidingsmogelijkheden. Het installeren van de O-Droid TV gaat kinderlijk eenvoudig. Je sluit de bijgeleverd HDMI-kabel aan op je TV, verbindt het kastje met je netwerk – bedraad wordt aangeraden - en je kunt beginnen. Na enkele seconden verschijnt op je scherm het vertrouwde Android scherm, met eenzelfde lay-out als op een tablet. Omdat je toegang hebt tot Google Play Store is het mogelijk om zelf apps te downloaden.

Uit de doos is de Droid TV al volledig ingesteld en zijn de juiste XBMC add-ons geinstalleerd. De eerste keer is het kastje wel even bezig om alle updates binnen te halen. Overzichtelijk worden vervolgens binnen XBMC de verschillende opties getoond. Zo heb je toegang tot RTL 457XL, de nieuwste films en TV series en kun je live sport kijken. Allemaal gratis en legaal.

De interface van XBMC is toegankelijk maar is natuurlijk niet zo mooi als bijvoorbeeld Netflix. Helaas is onze internetverbinding niet super snel en dat merk je als er een film is gekozen. Je moet even geduld hebben en de juiste link kiezen. Soms doet een link het niet: het blijft natuurlijk peer-to-peer video-streaming.

Als je het systeem juist instelt – en geloof me dat is erg eenvoudig – dan krijg je bijna altijd automatisch Nederlandse ondertiteling. Werkt echt feilloos. Wel een tip. Sluit een toetsenbord en muis aan bij de set-up van het systeem. De O-Droid TV heeft een OTG USB-poort dus je kunt zonder probleem een draadloze muis en keyboard aansluiten.

Als proef hebben wij ook de Popcorn Time app op de O-Droid TV gedownload. Over deze software zijn wij een stuk minder enthousiast. Films en geluid liepen niet synchroon en de app liep eigenlijk altijd vast. XMBC werkt veel beter.

Zo op het oog is de O-Droid TV een meer dan waardig Netflix alternatief. Eén vaste prijs en altijd toegang tot de nieuwste films en TV-series en live sport spreken ons zeer aan.  Wel moet je enig verstand hebben hoe Android werkt en vooral over het installeren van apps. Geïnteresseerd? Surf naar www.o-droid.tv voor meer informatie. De mediaspeler kan ook hier besteld worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel