Nieuwe Rollei AddEye lifelogging Cam cre

De Duitse camerafabrikant Rollei voegt een nieuw type camera toe aan haar productportfolio: de Rollei AddEye Cam. De camera is niet groter dan een luciferdoosje en legt automatisch het dagelijks leven in een digitaal fotoalbum vast. De AddEye Cam is ideaal voor lifelogging: een relatief nieuwe vorm van bloggen, waarbij alle levensgebeurtenissen in foto’s en video’s worden vastgelegd. De kleine camera wordt op het lichaam gedragen en maakt na minimaal 5 en maximaal 30 minuten een foto. Zo ontstaat er een unieke fotoreportage van maximaal 1000 foto’s per dag. 

De camera is tevens uitgerust met WiFi en de bijbehorende gratis app geeft via een smartphone of tablet direct toegang tot de gemaakte beelden. De mooiste herinneringen kunnen vervolgens makkelijk en snel online gedeeld worden met vrienden en familie. De Rollei AddEye Cam beschikt over verschillende functionaliteiten, waaronder:

•          8 megapixel CMOS sensor 
•          4k time-lapse (3840x2)
•          Handige zelfontspanner 
•          Full HD video resolutie (1920x1080 & 30/fps)
•          ‘Loop’-functie die oudere beelden overschrijft als het geheugen vol is
•          Spatwaterbestendig

De AddEye Cam is geschikt voor alle denkbare situaties. Verschillende accessoires worden standaard bij de camera geleverd, zoals een cliphouder, statief, adapter en een halsketting om de camera mee te bevestigen. Met het standaard meegeleverde softwarepakket kunnen de beelden gemonteerd én bewerkt worden. De Rollei AddEye Cam ligt vanaf september in de winkel voor een adviesprijs van €159,99 en is beschikbaar in wit en zwart.

Accessoires
Naast de standaard functionaliteiten zijn er ook extra accessoires beschikbaar. Met deAddEye Head Strap functioneert de camera als derde oog op het hoofd en worden vanuit een ‘first person’ perspectief opnames gemaakt. De Rollei AddEye hoofdband is vanaf september te koop voor een adviesprijs van €24,99. De schokbestendige onderwaterbehuizing beschermt de camera tot wel tien meter diepte. Op deze manier wordt de gebruiker op geen enkele manier in zijn alledaagse bezigheden geremd. De Rollei AddEye UW Case ligt vanaf september in de winkel voor een adviesprijs van €34,99.
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel