Nieuwe BlackBerry accessoires lekken uit

Er komt langzamerhand meer nieuws naar buiten over de nieuwe BlackBerry 10 telefoons. Zo lijkt het Canadese bedrijf eerst met een full touch toestel te komen, dat al snel gevolgd wordt door een BlackBerry met het o zo vertrouwde toetsenbord. De officiële introductie staat nog steeds in de agenda voor 30 januari 2013. Wij zijn benieuwd.

Eerder lekte al wat foto’s van deze nieuwe toestellen uit. Nu is er vanuit Amerika het bericht met een overzicht van mogelijk beschikbare accessoires.

Enkele jaren geleden liep BlackBerry erg achter op het gebied van accessoires en gaven daardoor vrij spel aan andere bedrijven. Na iPhones hebben BlackBerry’s de tweede hoogste ‘attach rate’ (het aantal verkochte accessoires per toestel) in de industrie. Hier sprongen heel wat bedrijven op in. Het is daarom ook geen wonder dus dat RIM accessoires steeds serieuzer neemt.

De vraag blijft natuurlijk is dit een realistisch overzicht? BB 10 is namelijk geen toestel code maar de naam van het operating systeem. Daarnaast zijn het redelijk algemene accessoires zonder prijzen en afbeeldingen. Maar goed, het enige dat er echt uitspringt is de Multimedia dock. In mei introduceerde RIM nog hun ‘music gateway’ waarmee je via een NFC-bump je BlackBerry smartphone heel eenvouding met je HiFi installatie kan verbinden. Werd geen succes. De productcodes zien er trouwens wel echt uit. Zoals vaker zullen wij pas over enkele maanden weten of de lijst echt is of niet.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel