Nederland beboet niet handsfree bellen in auto het zwaarst van alle Europese landen

Breda, 18 juli 2012 – Jabra, Europees marktleider in bluetooth communicatiemiddelen, onderzocht wat het vakantiegangers binnen Europa kost om zonder handsfree-systeem te bellen in de auto. In bijna alle Europese landen is het gebruik van een mobiele telefoon zonder headset tijdens het rijden illegaal, behalve in Zweden en in landen buiten de Europese Unie: Bosnië-Herzegovina en Turkije. De grote winnaar is Nederland met een boete van 220 euro, op de voet gevolgd door Denemarken met 205 euro. In Letland wordt de laagste boete uitgedeeld, namelijk slechts tien euro.

Jabra adviseert iedereen die een autovakantie heeft gepland en nog geen headset of luidsprekertelefoon geïnstalleerd heeft, om hier vooral niet op te besparen, aangezien de boete fors hoger is dan de aanschafprijs. Een bluetooth-headset, die eenvoudig gekoppeld kan worden aan een mobiele telefoon, is al verkrijgbaar vanaf 20 euro. Ook een bluetooth-luidsprekertelefoon kan een uitkomst zijn, doordat deze eenvoudig te koppelen is aan het audio- en GPS-systeem in de auto en andere passagiers ook deel kunnen nemen aan een gesprek of luisteren naar muziek, verkrijgbaar vanaf 49 euro.

In veel landen is de straf meer dan alleen een boete. Wanneer je tijdens het rijden met een telefoon in de hand telefoneert, kan men ook rijbewijspunten kwijtraken. Zo kent men in Duitsland een puntensysteem waarbij na het bereiken van achttien strafpunten zelfs toeristen een rijontzegging kunnen krijgen. Dit geldt ook voor andere populaire vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Italië en Oostenrijk. In Spanje hoeven vakantiegangers echter niet voor het puntensysteem te vrezen en in ons buurland België zijn ze het puntenrijbewijs nog aan het overwegen.

Klik voor een overzicht van alle luidsprekertelefoons van Jabra op deze link. Voor meer informatie en andere Jabra hands-free producten kunt u terecht op www.jabra.nl
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel