360 graden video op je iPhone met Kogeto Dotlens

Telebeeld ontving een erg grappige iPhone gadget Dot genaamd, van het Amerikaans bedrijf Kogeto. Het is een opkliklens voor je iPhone 4, 4S en sinds deze week ook de 5, waarmee je in een handomdraai en erg gemakkelijk 360° video-opnames kan maken.

In de doos zit de speciale 360° lens en een rood zakje om de lens goed en veilig in op te bergen als je hem niet gebruikt.

 

Heel eenvoudig klik je de lens op je iPhone. Vervolgens moet je nog wel even de app Looker downloaden uit iTunes. Als je de app start word je gevraagd om de 360° Dotlens te kalibreren. Dit natuurlijk om het beste resultaat te krijgen.

Verwijder wel even het beschermplastic van de lens want anders krijg je een heel wazig beeld. De bijgeleverde software is simpel maar wel heel intuïtief in gebruik. Als je klaar bent met je video dan kan je deze op je iPhone afspelen. Tijdens het kijken van een video kan je heel simpel door over je scherm te swipen 360° om in het rond kijken.

Op je PC bekijk je 360° door je muis van links naar rechts te bewegen. De videos zijn heel gemakkelijk te delen via Facebook, Twitter, e-mail en de Kogeto site zelf. Gemaakte videos zijn op je iPhone te bewerken.

Dit stelt niet teveel voor maar het werkt wel en is effectief.

De beelden kunnen spectaculair zijn. Kijk maar op de site van Kogeto Hieronder een voorbeeld:

Wij komen nog terug waar de Dot lens precies te koop is en wat de adviesverkoopprijs wordt. Wordt dus vervolgd.

Kopen of niet? Het is een product dat niet vanzelf je winkel uitloopt. Echter ken je product en het gaat verkopen. Dit geldt zeker ook voor deze gadget. Geef je verkopers wel wat demo video’s op hun iPhone, zodat zij deze meteen aan klanten kunnen laten zien.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel