Monster sleept Beats en HTC voor de rechter

Er is een oorlog in audioland. Headphone-fabrikant Monster klaagt het inmiddels door Apple overgenomen Beats aan over vermeende fraude en misleiding. Ook HTC moet voor de rechter verschijnen. Monster heeft samen met Beats ‘Beats by Dr. Dre’ helpen ontwikkelen en claimt nu dat het onterecht niet heeft geprofiteerd van de verkoop van Beats aan Apple.

Volgens Monster heeft Beats door een geënsceneerde constructie met HTC totale zeggenschap gekregen over het bedrijf, vlak voordat het verkocht werd aan Apple. In 2011 kwam het bericht dat HTC voor US$ 309 miljoen (€ 260 miljoen) 51% van de aandelen van Beats zou gaan kopen. Enige tijd later kocht Beats een groot gedeelte van de aandelen weer terug en zegde meteen de samenwerking met Monster op.

Noel Lee. CEO van Monster, meent dat hij misleid is en niet tijdig op de hoogte is gebracht van een mogelijk verkoop van Beats aan Apple. Op het moment van het stoppen van de samenwerking wist hij niets van de interesse van Apple. Hij claimt dat zijn bedrijf hierdoor miljoenen dollars is misgelopen.

Het lijkt dat de beschuldigingen van Monster een beetje vergezocht zijn. Wordt vervolgd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel