Markt wearables groeit veel sneller dan verwacht

De markt van zogenaamde wearables gaat veel sneller groeien dan eerder dit jaar nog werd verwacht. In 2018 worden er 135 miljoen smartwatches, smartbands, glasses en andere draagbare slimme electronica verkocht, aldus CCS Insight. In april konden wij nog berichten dat volgens ABI research er in 2017 net iets meer dan 50 miljoen wearables over de toonbank zouden gaan.

Verreweg de meeste wearables worden om de pols gedragen. 87% van alle wearables, die in 2018 verkocht worden, zijn smartwatches en smartbands. Glasswear blijft met 2% ruim achter. In 2016 zullen er meer wearables in Europa verkocht worden dan in Amerika.  Op dit moment wordt de markt nog gedomineerd door Amerika.

CCS gelooft heilig in de zogenaamde stand-alone smartwatch. Een slim horloge met een ingebouwde simkaart, die dus niet aan een smartphone gekoppeld hoeft te worden. Telebeeld denkt dat dit een verkeerde veronderstelling is van de onderzoekers. Consumenten hebben geen behoefte aan weer een nieuwe simkaart met een abonnement en zullen ook minder geneigd zijn om met een horloge te bellen. Nee het licht veel meer voor de hand dat smartwatches gekoppeld blijven worden aan smartphones.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel