LG wil wearables toegankelijk maken voor iedereen met het eerste apparaat powered by android wear

Wearables zijn niet meer alleen een gespreksonderwerp met de introductie van de langverwachte LG G Watch van LG Electronics (LG). De LG G Watch is één van de eerste apparaten waar Android Wear™ op draait, Google’s nieuwe besturingssysteem dat het Android-platform uitbreidt naar wearables. Het eenvoudige en minimalistische design van de LG G Watch heeft geen knoppen en is ontworpen om te dragen om de pols. Het toont in één oogopslag nuttige informatie en sluit naadloos aan op andere Android apparaten, zodat gebruikers altijd en overal contact hebben.

“Als één van de eersten op de markt met Android Wear, wilden we iets ontwerpen dat functioneert als een essentieel apparaat dat je altijd bij je hebt, maar bovenal moest het simpel te gebruiken zijn,” zegt Dr. Jong-seok Park, president en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. “We wilden een apparaat maken dat makkelijk en intuïtief te begrijpen is, zodat de features zonder na te denken te gebruiken zijn. Dat is waar het bij de LG G Watch om draait.”

“Horloges die draaien op Android Wear zijn er op gericht om op het juiste moment de juiste informatie en suggesties te geven,” zegt Sundar Pichai, SVP, Android, Chrome & Apps. “Het was geweldig om met LG aan de lancering van de LG G Watch te werken, vooral omdat deze zo simpel en gemakkelijk te gebruiken is.”

De kern van de LG G Watch is de krachtige en energie-efficiënte Qualcomm® Snapdragon 400 processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Gecombineerd met een energiezuinige Always-On 1.65-inch IPS display met levensechte kleuren, verbetert de LG G Watch de functionaliteiten van Android smartphones door snelle toegang naar nuttige informatie te bieden. Daarnaast is het mogelijk om met het Always-On scherm altijd in één oogopslag de tijd te bekijken. Gekoppeld via Bluetooth is het niet meer nodig je smartphone uit je broekzak of tas te halen om berichten te lezen, te kijken wie er belt en muziek af te spelen.

Speciaal voor de G Watch en Android Wear is er een nieuwe user experience (UX) ontworpen op basis van kaarten, deze geven nuttige informatie wanneer nodig. De stemherkenning maakt het mogelijk om vragen te stellen en opdrachten te geven. Verstuur tekstberichten en zoek nuttige informatie door “Ok Google” te zeggen. Door de stemherkenning zijn knoppen of toetsen op de LG G Watch overbodig. LG en Google hebben vanaf het begin nauw samengewerkt om een echt geïntegreerde gebruikservaring te ontwerpen.

De LG G Watch combineert vorm en functie in een subtiel en minimalistisch design met een intuïtief touch user interface. Het heeft een Ingress Protection rating van IP67 en is daardoor beschermd tegen stof en water. Met de LG G Watch is het mogelijk om dertig minuten tot 1 meter onder water te gaan. De LG G Watch is beschikbaar in twee kleuren – Black Titan en White Gold - en is gemaakt van PVD (Physical Vapor Deposition) gecoat roestvrij staal met een robuust siliconen polsbandje in bijpassende kleur. De LG G Watch kan gepersonaliseerd worden met elk standaard horlogebandje (22mm).

Belangrijkste specificaties

·         Chipset:                         Qualcomm Snapdragon™ 400 processor

·         Display:                         1.65-inch LCD IPS (280 x 280)

·         Geheugen:                    4GB eMMC / 512MB RAM

·         Batterij:                        400mAh

·         Besturingssysteem:         Android Wear (compatibel met smartphones die draaien op Android

4.3 en hoger)

·         Afmetingen:                  37.9 x 46.5 x 9.95mm

·         Gewicht:                       63g

·         Connectiviteit:                Bluetooth 4.0

·         Sensoren:                      9-Axis (Gyro / Accelerometer / Compass)

·         Kleur:                           White Gold/ Black Titan

·         Overig:                          Stof- en waterresistent (IP67)

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel