Kingston Digital lanceert dual-interface USB voor Android-telefoons en -tablets

Kingston Digital Europe Co LLP, onderdeel van Kingston Technology Company Inc., onafhankelijk wereldleider in geheugenproducten, introduceert de DataTraveler microDuo. Door de combinatie van een USB en microUSB Flash drive, kunnen consumenten met de DataTraveler-microDuo de opslagruimte van hun Android-tablets en -smartphones uitbreiden.

DataTraveler microDuo gebruikt de microUSB-poort van apparaten – vaak gebruikt voor het opladen – om de opslagruimte te vergroten met wel 64GB. Dit is vooral handig aangezien steeds meer smartphones en sommige tablets geen microSD-uitbreidingsslot voor extra opslagruimte meer hebben. De DataTraveler werkt met ieder USB-On-The-Go compatibel apparaat en door de dual-interface kunnen gebruikers bestanden overzetten zonder een kabel in de computer* te hoeven steken. Smartphones en tablets maken foto’s in hoge resolutie, HD-films en sommige apparaten schieten zelfs 4K-video. Consumenten kunnen nu gemakkelijk grote bestanden, foto’s, video’s en muziek vanaf het apparaat verplaatsen en ruimte vrijmaken zoals ze van een USB gewend zijn.

“DT microDuo is een geweldige toevoeging voor mobiele telefoons en tablets. Gebruikers kunnen gemakkelijk bestanden tussen apparaten delen of onderweg een back-up maken waardoor opslagruimte op het apparaat zelf wordt vrijgemaakt,” zegt Niels Burnet, Business Development Manager Nederland bij Kingston. “Het slanke design heeft een ingebouwde sleutelring en een draaibare kap, waardoor hij klein van formaat en groot in opslagruimte is. Reizigers kunnen hun gehele video- of muziekcollectie met zich meenemen op reis zonder zich te bekommeren over het vullen van de opslagruimte van hun apparaat.”

Een lijst van compatible apparaten is te vinden op de site van Kingston. De DataTraveler microDuo is beschikbaar in capaciteiten van 8GB, 16GB, 32GB en 64GB en wordt geleverd met 5 jaar garantie en gratis technische ondersteuning.

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel