In 2014 gaan er 90 miljoen wearables over de toonbank. Wearables?

Er worden in 2014 90 miljoen zogenaamde ‘wearables’ verkocht, aldus de onderzoekers van ABI Research. Wat zijn wearables? Dit is elektronica die of verwerkt is in kleding of heel gemakkelijk gedragen kan worden. Hierbij moet je denken aan een digitale bril (glass) of een slim horloge (smartwatch). Maar ook stappentellers en draagbare hartslagmeters zijn wearables.

De markt wordt in 2014 volgens hetzelfde onderzoek nog gedomineerd door de meer medisch en sport georiënteerde wearables. Toch denkt ABI dat er dit jaar ook al 2 miljoen glasses verkocht gaan worden. Deze specifieke productgroep kan wel eens de hit van 2015 worden.

En dan de smartwatch. Eerder berichtten wij al dat er in Nederland volgens GfK er iets meer dan 4.000 stuks tot nu toe van verkocht zijn. Steeds meer fabrikanten zijn op dit moment serieus de smartwatch aan het onderzoeken. Zeker omdat Samsung met hun eerste smartwatch de Gear de plank volledig heeft misgeslagen. Sony en vooral kickstarter Pebble zijn meer succesvol.

Apple schijnt vooral ook welzijn-achtige functionaliteit in hun iWatch te willen stoppen. Zo zou hun smartwatch je ook in je slaap in de gaten houden, een stappenteller krijgen en heel eenvoudig je hartslag meten. Vandaag werd bekend dat ook HTC nog dit jaar met een wearable komt. Wat dat precies gaat worden wil HTC nog niet bekend maken. Maar wij denken dat ook HTC waarschijnlijk met een smartwatch komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel