Het is officieel: dit is de nieuwe Samsung Gear S smartwatch

Samsung heeft een nieuwe smartwatch aangekondigd de Gear S. Het horloge krijgt weer Samsungs eigen besturingssysteem Tizen en ligt vanaf oktober in de winkels. Het wordt de eerste Samsung smartwatch, waarmee je ook kunt bellen.

Het slimme horloge krijgt namelijk standaard 2G/3G on-board, via een eigen ingebouwde simkaart. Hoe dit precies werkt is nog niet bekend. Samsung komt ook met een nieuwe bluetooth accessoire, de Samsung Gear Circle, dat je kunt gebruiken om mee te bellen. Omdat de smartwatch bluetooth 4.1 compatible is kun je natuurlijk ook andere bluetooth headsets aansluiten.

       

De Gear S krijgt een 2” licht gebogen AMOLED scherm met een hoge resolutie van 480 * 360. Daarnaast een krachtige dual-core 1 GHz processor met 512 MB werkgeheugen en 4 GB aan extra opslagruimte. Daarnaast WiFi, GPS, een USB poort, hartslagmeter, kompas en gyroscoop. Zonder twijfel de smartwatch met op dit moment de beste specificaties. Hierdoor moet je het horloge wel heel vaak worden opgeladen. De 300 mAh batterij gaat namelijk maximaal maar 2 dagen mee. En dan moet de smartwatc weer aan de oplader.

    

Door: de redactieEr zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel