Foei dit mag niet

Onze aandacht werd getrokken door onderstaand persbericht van het Britse bedrijf Breffo. Onze eerste reactie was: Breffo? Wat is Breffo? Even gekeken op hun site en het werd meteen duidelijk. Dit is het bedrijf achter de ‘spider’-houders. Een handige designhouder speeltje voor je telefoon en tablet.

Inderdaad ook al veel nagemaakt. In dit geval werd het niet gepikt en is de productent tot actie overgegaan. Het resultaat lees je hieronder.
Het Britse merk Breffo™, producent van telefoon en tablet houders, heeft afgelopen week flink huis gehouden binnen de Nederlandse webwinkel- en telecommarkt. Uit een onderzoek dat de Nederlandse importeur van het merk had ingesteld, kwam naar voren dat veel producten die onder de merknaam Breffo™ online en in enkele winkels werden verkocht, nep waren. De producten waren grotendeels afkomstig uit China en van slechte kwaliteit. Het originele product, de Breffo SpiderPodium™,  wordt in Engeland geproduceerd.

De producent was erg verrast over het grote aantal producten waar het om zou gaan en heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld in andere Europese landen.  Van de ‘nep’ verkopers is geëist dat de namaak producten onmiddellijk uit de schappen worden verwijderd. Volgens de importeur gaat het inmiddels om duizenden stuks wat neerkomt op tienduizenden euro’s schade voor Breffo.

De fabrikant heeft inmiddels laten weten maatregelen genomen te hebben om te voorkomen dat er meer namaak producten onder de merknaam Breffo™ de Europese unie binnen komen. “Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een consument die nu nog een Breffo™ in een Nederlandse winkel koopt te maken krijgt met namaak. Wij willen met deze actie ook een signaal afgeven naar de markt.”, aldus de Nederlandse importeur.

De Breffo™ zaak staat niet op zichzelf. De Europese Douane heeft het maar wat druk met het tegenhouden van namaakgoederen aan de Europese grenzen. Vorig jaar hielden de lidstaten 115 miljoen nep producten tegen aan de grens, ruim tien procent meer dan het jaar daarvoor. De geschatte waarde hiervan was 1,3 miljard Euro. Zo’n 73% procent hiervan komt uit China.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel