Fellowes Brands neemt Optrix, Inc over

 

Fellowes Brands levert een uitgebreid assortiment producten voor de werkplek op kantoor en thuis, waaronder ergonomische bureau-accessoires, opberghulpmiddelen kantoormachines en mobiele accessoires. De in Californië gevestigde innovator Optrix, Inc loopt voorop in de snel veranderende actie- en sportfotografie. Het bedrijf is opgericht in 2010. Fervent motorcrosser en oprichter John Willenborg moest het tijdens een event zonder zijn sportcamera stellen. Hij improviseerde door zijn iPod Touch aan de voorkant van zijn motor met duct tape te bevestigen. Zo maakte Willenborg een kwalitatieve video die hij direct op social media kon delen en ontstond het concept achter Optrix. 


Overname
Met de overname van Optrix wordt het portfolio mobiele accessoires van Fellowes  uitgebreid met een nieuwe outdoor dimensie. Daarnaast bouwt het voort op de trend dat consumenten een smartphone gebruiken als hun primaire camera. 

Actiebeelden delen
Het Optrix-systeem bestaat uit een waterdichte iPhone behuizing waarop verwisselbare lenzen en accessoires, zoals armen en mount-systemen kunnen worden gemonteerd. De camerafuncties van de smartphone worden zo verbeterd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun sportieve activiteiten zoals, surfen, snowboarden of ziplining, op video of foto vastleggen. Zelfs in extreme condities blijft het Optrix-systeem functioneren. Het Optrix-systeem maakt bovendien gebruik van de bestaande iPhone-technologie om de beelden direct te kunnen posten op sociale media. Consumenten gebruiken eenvoudig hun smartphone om hun dagelijkse, sportieve en extreme avonturen vast te leggen. 

John Fellowes, CEO van Fellowes Brands: ‘Om bij consumenten meer bekendheid voor het Optrix-systeem te realiseren, zetten we marketing, logistiek, productontwikkeling en onze partners wereldwijd in. De basis kit van het Optrix-systeem, bestaande uit de waterdichte monteerbare behuizing en twee professionele lenzen, heeft met een prijs van € 119,99 de sterkste positie in de markt.’

Fellowes integreert Optrix in zijn Body Glove mobiele accessoires divisie en brengt het systeem begin 2015 op de Europese markt. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel