Eyefi komt met nieuwe functionaliteit Eyefi Cloud

 
Eyefi, marktleider op het gebied van connectiviteit voor digitale camera’s, kondigt vandaag een reeks nieuwe functionaliteiten aan in haar fotografie-apps en Eyefi Cloud. Eyefi biedt fotografen een oplossing om hun favoriete camera te gebruiken op het door hen gekozen moment en de vrijheid hun foto’s te bekijken op ieder moment en iedere plek. Eyefi is de allereerste fabrikant die de perfecte oplossing biedt voor het maken van foto’s met DSLR-, WiFi- en smartphone-camera’s en het automatisch organiseren en synchroniseren van foto’s via mobiele apparaten en desktops al op het moment dat een foto gemaakt wordt. Daarnaast kunnen fotografen, door gebruik te maken van de nieuwste versie van Eyefi Cloud, hun complete bestaande PC-collectie foto’s synchroniseren via Eyefi Cloud om er een aantrekkelijke en overzichtelijke fotocollectie van te maken, die altijd up-to-date is en toegankelijk via alle apparaten.

Onze klanten zijn liever bezig met fotografie dan met de details van fotomanagement,” aldus Sam Hui, Vice President Product Management bij Eyefi. “We zijn verheugd om fotografen een aantrekkelijke en geïntegreerde fotografie-ervaring te kunnen bieden die geschikt is voor alle camera’s en foto’s. Hierdoor kunnen fotografen altijd en overal mooie foto’s nemen en bekijken.” 

Naast de samenwerking met Olympus Imaging Corporation –waardoor Eyefi’s synchronisatie- en beheermogelijkheden nu ook beschikbaar zijn voor WiFi camera’s als de Olympus OM-D en Olympus PEN – biedt Eyefi nieuwe functionaliteiten die het voor alle fotografen mogelijk maakt om overal perfecte foto’s te maken.

Eyefi Cloud-gebruikers kunnen vanaf nu ook gebruik maken van Eyefi’s nieuwe uploadfunctionaliteit, waardoor foto’s die op een PC staan ongelimiteerd gesynchroniseerd kunnen worden naar Eyefi Cloud. Volgens Suite48Analytics maakt 47% van de consumenten nog altijd gebruik van hun PC als primaire opslag voor foto’s, waardoor deze automatisch lastig toegankelijk zijn via een tablet of ander mobiel apparaat. Door gebruik de maken van Eyefi’s uploadfunctionaliteit, worden foto’s zonder moeite naar Eyefi Cloud gestuurd en gesynchroniseerd via alle apparaten. Deze functionaliteit maakt fotocollecties altijd en overal toegankelijk, of dat nou via tablet, smartphone, of ander met internet verbonden apparaat is. Fotografen kunnen bovendien albums maken en deze gemakkelijk delen met vrienden en familie.

Overzicht van aanvullende functionaliteiten:

 • Direct verbeteren en organiseren
  • Bekijk alle foto’s en pas deze direct aan: bijsnijden, roteren of organiseren door middel van tags en albums gaat gemakkelijk via smartphone, computer of tablet.
 • Leer en verbeter
  • Bekijk de camera-instellingen (EXIF-visualisatie) die gebruikt zijn om de perfecte foto te maken.
 • Bekijk en zoek foto's gesorteerd per camera
  • Bekijk foto’s gebaseerd op cameratype om gemakkelijk de beste foto’s selecteren.
 • Bekijk foto’s altijd en overal
  • Automatische synchronisatie van foto’s naar andere apparaten, zodat foto’s altijd en overall toegankelijk zijn, zelfs offline.

Eyefi Cloud, dat vorig jaar wereldwijd werd geïntroduceerd, kan zowel met als zonder Eyefi Mobi WiFi SD-kaart gebruikt worden en is de enige clouddienst voor foto’s die werkt in combinatie met smartphone-, WiFi- en DSLR-camera’s en foto’s vanaf het moment van opname automatisch synchroniseert met alle desbetreffende apparaten. Met Eyefi Cloud zijn alle foto’s dus direct beschikbaar op ieder gewenst apparaat, zonder bestanden apart te hoeven samenvoegen, e-mailen of handmatig over te zetten.  

API’s voor Eyefi Cloud
Om het fotobeheer nog verder te vereenvoudigen stelt Eyefi API's voor Eyefi Cloudbeschikbaar, die gebruikers in staat stellen hun werkwijze te personaliseren. Met deze API’s kunnen fotografen de functies voor het uploaden en downloaden van foto’s personaliseren, bijvoorbeeld door automatisch taggen en zoeken. Deze te personaliseren functies helpen fotografen om hun werkwijze verder te stroomlijnen en daardoor meer te kunnen focussen op wat zij het beste kunnen: het maken van onvergetelijke foto’s. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel