Esorun maakt draadloos opladen Samsung nu al mogelijk

In 2014 wordt het draadloos opladen van een mobiele telefoon de gewoonste zaak van de wereld. Nokia heeft al haar Lumia toestellen voor draadloos opladen geschikt gemaakt en hetzelfde geldt voor de HTC One en sommige LG smartphones. Ook de Samsung Galaxy S5 kun je via de Qi standaard draadloos opladen.

Wel moet je dan speciale accessoires kopen om dit mogelijk te maken. Samsung zelf komt met een zwarte en witte achterkant waarin de oplaadmodule is ingebouwd. In Amerika gaat deze US$ 30 (€ 22) kosten.

Op termijn komen er ook zogenaamde S-View flipcases met een geïntegreerde Qi-module. De prijs hiervan is nog niet bekend.

Maar ook bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4 kun je nu al draadloos opladen. De Nederlandse marktleider op het gebied van draadloos opladen Esorun heeft hiervoor verschillende mogelijkheden. Voor draadloos opladen is altijd een ‘receiver’ en een ‘transmitter’ nodig. De ontvanger wordt bevestigd op de accu van een telefoon. Eigenlijk is het een flinterdunne sticker met een ingebouwde chip.

Aan de bovenkant van de sticker zitten twee kleine contactjes die wel op de juiste wijze in contact moeten worden gebracht met de twee contactpunten die op de telefoon zitten.

Esorun heeft sinds kort een draadloze charger met ingebouwde accu aan haar assortiment toegevoegd. In onze ogen het ultieme laadgemak. Je hoeft nooit meer op zoek een stopcontact: gewoon je telefoon op de lader leggen en je toestel wordt draadloos opgeladen. De accu is 5000 mAh dus je kunt een S4 gemakkelijk twee keer hiermee opladen. Let op: indien een toestel draadloos wordt opgeladen in een bijvoorbeeld een standaard S-View flipcase dan lukt dat niet. Wij hebben het geprobeerd met een hoes van Bugatti en inderdaad geen succes.

De nieuwe lader inclusief powerbank heeft een adviesverkoopprijs van € 49,90 inclusief BTW. De ontvangststicker, die op de accu wordt geplakt, is te koop vanaf € 14,90 inclusief BTW. Esorun heeft een distributiecontract met Ingram Micro afgesloten en meldt dat al hun producten binnenkort via Ingram besteld kunnen worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel