Er zijn in 2014 wereldwijd 4,6 miljoen wearables verkocht

Er zijn in 2014 volgens de onderzoekers van het Engelse bedrijf Canalys wereldwijd in totaal 4,6 miljoen wearables over de toonbank gegaan. Zo verkocht de Amerikaanse start-up Pebble, dat smartwatches maakt die zowel met Android als met Apple smartphones werken, vorig jaar meer dan 650.000 horloges.  Maar Samsung blijft marktleider.

Volgens Canalys zijn er 720.00 smartwatches verstuurd, die werken met het nieuwe besturingssysteem van Google Android Wear. Hoewel Motorola leveringsproblemen had, wist Motorola met de ronde Moto 360 toch de meeste slimme horloges in dit segment te verkopen. LG was met de ook ronde G Watch R een goede tweede. Sony en Asus deden het beduidend minder goed.

Samsung is in de laatste 14 maanden met maar liefst zes nieuwe horloges gekomen en gokt op twee besturingssystemen. Naast Android Wear heeft Samsung ook smartwatches, die draaien op hun eigen Tizen operating system. Het is voor consumenten en applicatieontwikkelaars onduidelijk waar het bedrijf zich nu echt op gaat richten.

Xiaomi heeft wellicht het record in handen van meest verkocht wearables op een dag. Zo werden er op de introductiedag van hun nieuwe Mi smartband rond de 103.000 stuks verkocht. In totaal verkocht Xiaomi meer dan 1 miljoen wearables in 2014.

Voor de 2015 is natuurlijk het wachten op de Apple Watch. De verwachting is dat Apple meer dan 20 miljoen horloge gaat verkopen en hiermee ook in dit segment de absolute marktleider gaat worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel