Emirates introduceert draadloos opladen in vliegtuigen

De Alliance for Wireless Power (A4WP) heeft vandaag aangekondigd dat Emirates is toegetreden tot de A4WP en daarmee het eerste advieslid van de raad van bestuur van de organisatie is geworden. Emirates voegt zich bij meer dan 100 bedrijven die de organisatie voor Rezence™ -standaarden voor draadloos opladen ondersteunen, waarvan het lidmaatschap in het afgelopen jaar bijna is verdubbeld. Bestuursleden zijn onder meer Broadcom, Gill Electronics, IDT, Intel, Qualcomm, Samsung Electronics, Samsung Electro-Mechanics en WiTricity, terwijl marktleiders als Dell, Fujitsu, Haier, HTC, LG, Panasonic en SanDisk algemene leden zijn.

Als toonaangevende luchtvaartmaatschappij en facilitator voor het creëren van nieuwe reiservaringen neemt Emirates een leidende rol op zich bij het streven naar draadloos opladen voor de luchtvaartindustrie en draagt ze bij aan de bredere toekomstige inschakeling van draadloos opladen.

"Bij Emirates zien we dat technologie bepaalt hoe mensen reizen," aldus Mohammed H. Mattar, Divisional Senior Vice President Airport Services van Emirates. "Zoals elke frequent flyer wel weet is een van de meest uitdagende en frustrerende aspecten van vliegreizen het opgeladen houden van draagbare apparaten. Draadloos opladen zal een belangrijke eerste stap zijn om dit te veranderen. Het werk dat de A4WP doet past perfect bij onze visie van een klantervaring waarbij communicatie, ondersteuning en interactie naadloos worden geleverd vanaf het moment dat reizigers de luchthaven betreden en zich ontspannen in de lounge tot en met hun gehele vlucht."

"Rezence-technologie zorgt voor een meeslepende gebruikerservaring. Meerdere apparaten kunnen tegelijkertijd opgeladen worden, ook al hebben ze verschillende spanningsvereisten en laadtoestand, met echt 'drop & go'-gemak," verklaarde Kamil Grajski, president van de A4WP. "Deze technologie heeft de mogelijkheid om de reiservaring te transformeren."

"Met een toonaangevende luchtvaartmaatschappij als Emirates bijdragend aan de inspanningen van de A4WP, zijn we een grote stap dichter bij het bereiken van de kritische massa die nodig is om draadloos opladen in de mainstream te brengen," merkte Sanjay Vora, Vice President, Strategic Planning, PC Client Group, Intel Corporation, op. "Emirates zal de logistieke en technische inzichten bieden om van draadloos opladen door middel van resonante inductie een levensvatbare optie voor de luchtvaartindustrie te maken."

Over de Alliance for Wireless Power

De Alliance for Wireless Power (A4WP) is een onafhankelijk opererende organisatie gewijd aan het opbouwen van een wereldwijd draadloos oplaadecosysteem gebaseerd op de Rezence™-standaard voor draadloos opladen. De missie van A4WP is om een diverse basis van interoperabele producten op de markt te brengen die de beste draadloze oplaadervaring voor consumenten levert. A4Wp werd opgericht in 2012 en omvat meer dan 100 bedrijven, waaronder de raad van bestuur Broadcom Corporation (NASDAQ: BRCM), Gill Electronics, Integrated Device Technology, Inc. (NASDAQ: IDTI), Intel Corporation (NASDAQ: INTC), Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), Samsung Electronics Co., Samsung Electro-Mechanics, Co en WiTricity Corporation.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel