Eerste accessoire only winkel ter wereld van Griffin

Afgelopen weekend heeft Telebeeld een bezoek gebracht aan het Olympisch park en het nabij gelegen Westfield shopping center. Niet om de paralympisch te bekijken maar om een exclusief bezoek te brengen aan werelds enige mobile telefoon accessoire winkel die van Griffin.

Het Amerikaanse Griffin is in 1992 door Paul Griffin opgericht in Nashville Tennessee. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 150 werknemers. Griffin staat bekend om hun high-end accessoires met vaak een eigenzinnig ontwerp. In het verleden concentreerde het bedrijf zich vooral op Apple en was het de eerste leverancier die accessoires onder eigen naam mocht verkopen in de Apple’s stores. Vlak voor de zomer met het oog op de Olympische spelen hebben zij een flagship store geopend waar zij hun volledige collectie van speakers, tassen, hoesjes, headphones en covers aan het publiek kunnen tonen. Een unieke winkel vol accessoires.

Omdat de winkel zich volledig kan richten op accessoires, krijgen bezoekers een goed beeld van Griffin’s verschillende producten. Accessoires worden getoond op basis van functionaliteit. Wij hadden liever gezien dat er ook ruimte was voor het tonen van toebehoren van de verschillende toestellen en fabrikanten. Dus bijvoorbeeld alle iPhone accessoires bij elkaar en dan getoond op wat je er mee kan doen.

Volgens ons geeft dit een veel betere ‘customer experience’.

Navraag leert Telebeeld dat voorlopig de winkel minimaal tot het einde van het jaar geopend blijft in Londen daarna is het onzeker wat de Amerikaanse directie besluit. De verkopen vallen zwaar tegen en de flagship store leidt verlies. Maar daar staat tegenover dat de winkel heel veel klanten, met de miljoen bezoekers van de spelen die er langs lopen,  trekt en dit heeft zonder twijfel Griffin’s naambekendheid doen toenemen . En daar is het Griffin eigenlijk om te doen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel