E-boeken steeds populairder e-readers niet

In Nederland zijn in het tweede kwartaal van 2014 ruim 535.000 e-boeken verkocht. Dat lijkt veel, maar is toch slechts 4,7% van alle in dat kwartaal verkochte boeken. Fysieke boeken doen het dus nog steeds veel beter. Online worden wel meer e-boeken verkocht. 26% van alle boeken die via internet verkocht worden was een e-boek.

Er zijn nu in Nederland in totaal ruim 5 miljoen digitale boeken verkocht. Dit toch wel tegenvallende resultaat heeft twee oorzaken. Slechts 41% van alle in ons beschikbare titels is ook als e-boek te koop. Daarnaast is het kinderlijk eenvoudig om aan illegale gratis e-boeken te komen. Vandaar de stagnerende verkoop.

In Duitsland is onderzoek gedaan naar hoe e-boeken gelezen worden. 74% van alle Duitsers leest wel eens zo'n e-boek. Een ruime meerderheid van 56% doet dit vooral op een computer. 44% op een smartphone en 30% ook wel eens op een tablet.

Verbazingwekkend is dat slechts 27% ook wel eens een e-reader gebruikt. Conclusie: e-boeken slaan aan, e-readers veel minder.

In 2014 worden er in Duitsland 1,2 miljoen e-readers verkocht. Als wij deze cijfers door trekken naar Nederland dan worden er in ons land dit jaar rond de 250.000 e-readers verkocht. 

SHAREalmost)-everything nature, ereader sales in Germany are still rising—though at much lower rates than the past few years.

De e-reader lijkt zijn hoogtepunt te hebben gehad zonder ooit echt succesvol te zijn geweest.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel