De selfie-stick door ons getest: handig, goedkoop en nu al een hype

De selfie-stick rage is niet zoals velen van ons denken komen overwaaien uit Amerika. Nee, de hype is in Azië ontstaan en heeft zich vandaar razendsnel over Europa en de rest van de wereld verspreid. Telebeeld vernam dit van de oprichter van de website www.selfiesticks.nl, die sinds enkele weken de selfie-stick in ons land verkoopt.

De selfie-stick werd het eerst in het openbaar gespot op De Keukenhof. Drommen Aziaten kropen dicht tegen elkaar aan om met De Keukenhof als achtergrond zichzelf met zo’n selfie-stick en smartphone te vereeuwigen. De initiatiefnemer van Nederlandse selfie-site zag hier onmiddellijk brood in en liet een paar sticks overkomen uit Azië. Als proef gaf hij er één cadeau, die meteen veel enthousiasme te weeg bracht.  De hype was begonnen.

Wij hebben zo’n selfie-stick mogen testen. Om maar meteen met de conclusie te komen: wij waren positief verrast. De stick – ook wel monopod genaamd – voelt stevig en robuust aan. Toch weegt de stick inclusief de smartphone-houder samen slechts 139 gram  - en dat is net iets lichter dan de Samsung Galaxy S5 die 145 gram weegt - en is dus makkelijk overal mee naar toe te nemen. De stick is ingeschoven 20 cm lang en volledige uitgeschoven bijna één meter.

De selfie-stick bestaat uit twee delen. De monopod zelf en de universele smartphone-houder. Aan de bovenkant van de stick zit een schroef waarop je eenvoudig de smartphone-houder aan bevestigt. Op dezelfde universele schroef kun je ook een (compact) camera plaatsen tot maximaal 500 gram. Wij hebben de smartphone-houder getest met een reeks van gangbare smartphones en die pasten allemaal. De houder kun je door twee veren uittrekken tot maximaal 9 cm. Zelfs de supergrote Samsung Note 3 met haar breedte van 8 cm past gemakkelijk in deze selfie-stick. Maar dit is wel de grens. De stick werkt bijvoorbeeld niet met een 7” tablet of de iPad mini. Tablets zijn gewoon te breed. De hoek, die de houder maakt ten opzichte van de stick, kun je in zes stappen aanpassen. Hierdoor heb je bij het maken van een selfie altijd de juiste hoek.

Om selfies te kunnen maken moet je op de smartphone nog wel een app installeren, die een zelfontspanner- dan wel timer-functionaliteit heeft. Wij hebben hiervoor Line camera gebruikt. Deze app is gratis te downloaden vanuit de Android Google Play store.

Telebeeld is overigens niet super tevreden over deze app. Het instellen van de camera en vooral de stabiliteit van de software liet te wensen over. Er zijn wellicht alternatieve apps beschikbaar.

De monopod wordt geleverd in een stevige kartonnen oranje verpakking en is zo klein dat het gemakkelijk in een enveloppe door de brievenbus kan. Dit bespaart veel aan portokosten bij het versturen. In de doos zit de stick – leverbaar in drie kleuren zwart, roze en blauw - en de universele smartphone-houder.  En dit alles voor slechts € 14,95 inclusief BTW. Www.selfiesticks.nl richt

zich op dit moment nog vooral op de verkoop aan consumenten, maar het zal ons niets verbazen als er nog een kleine marge voor de vakhandel in zit.

Voor de liefhebber van het maken selfies is de selfie-stick een absolute must. De stick is de nieuwe hype van deze zomer. Nadat Yolanthe met zo’n monopod in het AD verscheen zijn de verkopen sterk toegenomen, aldus selfiesticks.nl.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel