De eerste Android Wear smartwatches met elkaar vergeleken

Zoals eerder al door Telebeeld werd aangekondigd, zijn er gisteren tijdens Google I/O 2014 maar liefst drie nieuwe smartwatches getoond. Alle drie de slimme horloges draaien op Android Wear, het nieuwe Android besturingssysteem voor wearables. Wij hebben de specificaties van de Samsung Gear Live, LG G Watch en de Motorola Moto 360, voor zover bekend, met elkaar vergeleken.

 

Het digitale horloge van LG en Samsung is nu al te koop via Google Play Store in enkele landen. Helaas kunnen beide nog niet in Nederland gekocht worden. De LG G watch is op dit moment beschikbaar in twaalf landen en op korte termijn volgen er 27 meer. Wellicht dan ook Nederland. Over de Samsung Gear Live is nog niets bekend, alleen dat hij in de UK en US te koop is. Eerste leveringen begin juli.

De Amerikaanse onderzoekers van Statista hebben onderzocht wat Amerikanen bereid zijn om uit te geven voor een Apple iWatch, als die op de markt zou komen.


Indien je deze gegevens één op één doortrekt naar de Gear Live en G Watch dan hebben beide horloge het goede prijspunt. De Samsung zou meer kopers trekken vanwege een prijs van net onder de US$ 200. Ook de Motorola, die met haar unieke design iets duurder is, lijkt een attractieve prijs voor Amerikaanse consumenten te hebben.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel