ALCATEL ONETOUCH WATCH

Een complete lijn bekroonde smartwatches met premiumontwerp

Winnaar van een iF Design Award 2015

·         Succesvolle introductie tijdens Consumer Electronics Show in Las Vegas afgelopen januari

·         De slanke, premiumsmartwatches komen in verschillende stijlen: voor ieder wat wils

·         Uitgerust met sensoren en apps waarmee gebruikers hun dagelijkse activiteiten monitoren

·         Verbind met Android- of iOS-smartphone om muziek te bedienen, notificaties te ontvangen en meer

·         Lange accuduur en ingebouwde USB-poort voor makkelijk opladen

Mobile World Congress, Barcelona, 1 maart 2015 Hij ziet eruit en voelt aan als een horloge, maar is vele malen slimmer. De ALCATEL ONETOUCH WATCH is een smartwatch met premiumontwerp voor een zeer betaalbare prijs. De WATCH maakte voor het eerst zijn opwachting tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas afgelopen januari. Daarna bekroonde het iF International Forum Design GmbH het horloge met een prestigieuze iF Design Award.

Doelstelling van ALCATEL ONETOUCH met de lancering van de WATCH: het voor een breed publiek beschikbaar maken van connected-technologie. Het smartphonemerk paste zijn ontwerpervaring toe op een stijlvolle smartwatchlijn die beschikbaar is voor een retailadviesprijs van een fractie van die van concurrerende modellen. Hiermee komt ALCATEL ONETOUCH tegemoet aan de eisen van mensen die gaan voor dezelfde look & feel als een traditioneel horloge. “Een smartwatch is een wearable, dus we wilden iets maken, dat prettig te dragen zou zijn”, zegt Dan Dery, Chief Marketing Officer van ALCATEL ONETOUCH. “De wijzerplaat en de band hebben een slanke look, net zoals een gewoon horloge, maar de WATCH beschikt over de multifunctionaliteit van een smartwatch.”

De ALCATEL ONETOUCH WATCH is verkrijgbaar in verschillende stijlen: sportief donkerrood/vulkaanzwart, vrouwelijk wit, klassiek chroomkleurig/donkergrijs en elegant metaalwit. Hij is gemaakt van materialen als geborsteld chroom, kunststof en wit roestvrij staal. Met zo’n afwerking is het horloge aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen – een bevestiging van ALCATEL ONETOUCH’s missie om producten op de markt te brengen, die bij iedereen passen.

Naast keuze in stijl biedt de WATCH ook verschillende gezondheidsfuncties en is hij via Bluetooth te koppelen aan Android- en iOS-smartphones.

Activiteiten monitoren
De WATCH is uitgerust met diverse sensoren. Zo is de hartslagmeter onopvallend verwerkt in de onderkant van de wijzerplaat. Daarnaast zijn er een snelheidsmeter, gyroscoop, hoogtemeter en E-kompas.
Verder stelt de WATCH gebruikers in staat hun slaappatroon, hun afgelegde afstand en het aantal gezette stappen en verbrande calorieën bij te houden. Hun gezondheidsdoelen bekijken ze in het activiteitenoverzicht van de WATCH.
Media op afstand bedienen
Eenmaal verbonden met een smartphone, stuurt de smartwatch de gebruiker een melding als hij of zij gebeld wordt en bij social-media-updates. Ook trilt de WATCH als de gebruiker te ver uit de buurt van zijn of haar telefoon komt.

Door het WATCH-scherm aan te raken, activeer je de multimedia-afstandsbediening. Gebruikers bedienen hiermee hun muziek, maken vanaf een afstand foto’s met hun smartphone en laten hun telefoon overgaan om ’m weer te vinden als ze ’m kwijt zijn.
 
Gebruiksgemak? Dat is ingebouwd
De WATCH is compatibel met een aantal ALCATEL ONETOUCH-smartphones in de HERO-, IDOL- en POP-series met Android 4.3 of hoger en iOS 7 of hoger. Daarnaast werkt hij met elke telefoon met Android 4.3 of hoger. Hij is stof- en waterbestendig (IP67-certificering) en heeft een lange accuduur tot vijf dagen.
 
Over de accu gesproken: de WATCH beschikt over een slimme USB-oplader die geïntegreerd is in de band. Schoonheid en functionaliteit in één apparaat; en dat tegen een slimme prijs. Dat is de ALCATEL ONETOUCH WATCH. Hiermee volgt ALCATEL ONETOUCH zijn missie om de nieuwste technologie voor iedereen beschikbaar te maken.
 
De WATCH is voor 129 euro verkrijgbaar vanaf eind april 2015.

Technische specificaties        

AFMETINGEN

Dikte wijzerplaat: 10,5 mm

Diameter wijzerplaat: 41,8 mm

Dikte polsband: 3,5 mm

Breedte polsband: 20 mm

DISPLAY

1,22-inch, 262K

VERBINDING

Bluetooth 4.0

CHIPSET

STM429

ACCU

210mAh

Loopt twee tot vijf dagen

Opladen duurt ongeveer een uur

FEATURES

Snelheidsmeter

Gyroscoop

Hoogtemeter

Hartslagmeter

E-kompas

NFC-tag

Trilfunctie

IP67 (waterbestendig)

COMPATIBILITEIT

De WATCH is compatibel met Android 4.3 of hoger en iOS 7 of hoger

HERO 2

IDOL X+

IDOL 2 MINI

IDOL 2

POP D-serie

POP S-serie

POP M-serie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel