Telefoons recyclen is een goudmijn

Eén van de grootste mobiele telefoon recyclers in de wereld, het Britse Redeem, heeft hun resultaten over 2011 bekend gemaakt. En die logen er niet om. De omzet ging met 35% omhoog en de verwachting is dat binnen 5 jaar er een omzet van meer dan € 186 miljoen gehaald gaat worden. Hierbij zijn eventuele overnames nog buiten beschouwing gelaten. Op dit moment komt reeds 50% van alle gekochte toestellen al van het Europese continent. Volgens de Engelse recycler gaat dit percentage nog verder groeien. Redeem is actief aan het kijken om bedrijven buiten Engeland over te nemen. Na verluid hopen zij nog dit jaar minstens 2 grote aankopen te doen. Ambitieuze plannen, dat wel.

Ook in Nederland zijn er bedrijven actief met het uit de markt halen van tweedehands telefoons. Milieu vriendelijk en het is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Wie kent de ‘GSM recycle’-weken in samenwerking met War Child niet? De oudste recycling site in ons land is zonder twijfel Cash4Mobile.

In principe werken ze allemaal hetzelfde. Kies een merk en model, geef aan wat de conditie is. De consument krijgt dan meteen de actuele inruilwaarde te zien.

Formulier invullen met je (bank)gegevens en daarna opsturen naar de recycler. Na controle krijgt de eindgebruiker vaak binnen 5 werkdagen je geld gestort. Sommige recyclers sturen speciale enveloppen uit in ander gevallen moet je de verpakkings- en verzendinstructies op hun site gebruiken.

Naast Cash4Mobile van ProPhone solutions zijn er nog een aantal bekende sites. Zwip-it en Zonzoo, beide hebben financiële problemen gehad, Envirofone, bekend van de grappige reclame, en de leukste zonder twijfel Recycle Michael. TCC Europe, het bedrijf achter Recycle Michael, doet ook voor RIM hun bekende ‘BlackBerry trade in’ programma dat nu enkele weken actief is in Nederland. 

 

Een telecom retailer kan ook partner worden van Recycle Michael. Dit is echt een aanrader. Immers consumenten hebben allemaal gebruikte telefoons in de la liggen. Deze brengen zij naar jouw winkel. Jij geeft ze geld terug dat de consument vervolgens bij jou in de winkel moet uitgegeven. Kan niet mooier en iedereen is blij. O ja als je de tweedehands toestellen instuurt krijg de retailer natuurlijk de waarde terug. Handig, makkelijk en groen!

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel